Duidelijkheid met een persoonlijke lening

Als jij geld wilt lenen en jij bent iemand die van duidelijkheid houdt en graag precies weet waar het aan toe is? Dan kies je bij voorkeur voor een persoonlijke lening. De afspraken die je maakt staan vast. Je betaalt elke maand opnieuw hetzelfde bedrag en de rente staat vast. Zo weet je precies wanneer je de lening volledig afgelost hebt. Een persoonlijke lening wordt vooral veel afgesloten voor de financiering van een auto en voor verbouwingen die aan het eigen huis verricht worden.

Je betaalt steeds een vast bedrag per maand

Voor een persoonlijke lening geldt een vaste looptijd. Zo kun je op de kalender een stip zetten wanneer je de volledige lening hebt afgelost. Je betaalt telkens een vast bedrag per maand een de rente fluctueert niet. Ga je een persoonlijke lening aan, dan staat het volledige bedrag direct op je rekening. Nog een voordeel van het kiezen voor een persoonlijke lening is dat als je het geld gebruikt voor de verbouwing van je eigen koopwoning, de rente aftrekbaar is voor de inkomstenbelasting. Dit geldt ook voor  woningverbetering. Dit is meteen ook een groot voordeel ten opzichte van een doorlopend krediet. Dan is van belastingaftrek geen sprake meer.

Afgeloste geld kan niet opnieuw opgenomen worden

Nadeel ten opzichte van een doorlopend krediet is dat je het afgeloste geld niet opnieuw op kunt nemen. Daarmee is de persoonlijke lening minder flexibel dan een doorlopend krediet. Bovendien biedt een aantal kredietverstrekkers niet de mogelijkheid om boetevrij af te lossen. Je doet er dus verstandig aan eerst verschillende persoonlijke leningen met elkaar te vergelijken en te checken of je al dan niet boetevrij af mag lossen.

Looptijd vaak tussen de 6 en de 120 maanden

Kiezen voor een persoonlijke lening betekent dat je niet voor verrassingen komt te staan. Het geleende bedrag wordt vaak ineens besteed. Voor een persoonlijke lening geldt vaak een looptijd tussen de 6 en de 120 maanden. Het te lenen bedrag ligt doorgaans tussen de 5.000 en 75.000 euro. De keuze tussen een persoonlijke lening en een doorlopend krediet hangt vaak af van jouw persoonlijkheid. Mensen die houden van regelmaat en duidelijkheid kiezen in negen van de tien gevallen voor een persoonlijke lening. De ‘vrijbuiters’ daarentegen, geven het doorlopend krediet de voorkeur.