De boekhouding is een onderdeel van ondernemen waar nauwkeurig denkwerk en rekenwerk aan te pas komt. Daarnaast kost het tijd om alle cijfers nauwkeurig en correct bij te houden. Vaak zien ondernemers er dan ook tegenop om hun administratie zelf bij te houden. Om tijd te besparen is het de overweging waard om je boekhouding uit te besteden aan een professional. In dit artikel lees je de verschillende voordelen van een goede boekhouder. 

Wat zijn de voordelen van een boekhouder?


Een boekhouder betaal je vaak een vast bedrag per maand of per jaar. Dit is een investering die het meer dan waard is, en die je waarschijnlijk al gauw terugverdient vanwege de financiële voordelen. Hieronder zie je de verschillende voordelen van een boekhouder op een rij. 

1. Je houdt tijd over 

Als je de boekhouding aan een professional overlaat bespaart dat je veel tijd. Die tijd kun je investeren in je onderneming, zoals in het promoten van je bedrijf, winnen van klanten en in het maken van winst. 

2. Je betaalt nooit te veel belasting en profiteert van de voordelen 

Een boekhouder of accountant is goed op de hoogte van de verschillende huidige wet en regelgevingen van de belastingdienst. Zo kun je zo goed mogelijk profiteren van belastingvoordelen die op je van toepassing zijn, en betaal je nooit te veel belasting.

3. Meer uit je onderneming halen

Niet alleen voor besparingsmogelijkheden, maar ook voor ander financieel persoonlijk advies kun je bij een boekhouder terecht. Denk bijvoorbeeld aan adviezen over investeringen, tarieven en beleggingen, of advies over hoe je meer uit je onderneming kunt halen en op wat voor manier je financieel kunt groeien.

4. Financiële status overzichtelijk houden

Met behulp van een boekhouder is de kans minder groot dat je het overzicht verliest omdat je financiële cijfers en rapporten inzichtelijk zijn. Op die manier behoud je een realistisch beeld van de financiële situatie van je bedrijf.

5. De kans dat je fouten maakt of deadlines mist is minimaal

Een boekhouder zorgt ervoor dat je op tijd en foutloos je belastingaangiftes doet. Zo voorkom je de kans op boetes en fouten in je berekeningen. 

 

Bron: https://boekhoudergids.nl/utrecht/