Het gaat zowat de hele wereld over, trending topic hier en daar. Elk crypto nieuws wordt tegenwoordig enorm vergroot door zowel het normale nieuws als iedereen op het internet. Zo is in Nederland een blad genaamd het Financieele dagblad wat alles van de kan van crypto in de gaten houdt. Maar niet alleen crypto’s ook andere aandelen. Maar waarom is Bitcoin ineens zo vaak in het nieuws? Dat komt omdat Bitcoin nieuws heel snel heen en weer kan gaan. ZO kan het zijn dat een aandeel die je hebt gekocht op een dag wel keer 3 kan gaan. Dit gebeurt helemaal niet veel en vooral niet als je kijkt naar de bekendere coins. Zoals een Bitcoin, en Ethereum. Dan zou je het meer moeten zoeken bij andere coins. Coins die niet populair zijn. Coins die misschien net op de markt komen.

Weet wat je doet

Veel mensen zien crypto ook als een soort gokken. Dit komt omdat veel mensen zich er niet mee bezig houden en omdat je niet weet wat zich op de markt afspeelt. En dat is vaak ook een valkuil voor beginners. Die onnodige fouten maken. Beginners die de munten verkopen op een slecht moment en terugkopen op een nog slechter moment. Dit noem je FOMO (fear of missing out) Mensen willen er graag bij zijn en proberen veel winst te maken in een korte periode. Zo verwachten sommige mensen dat het even snel keer 2 gaat en dat het aan het einde van 2021 nog een keer 10 gaat. Maar dat is voor veel munten niet realistisch. Je moet daarom ook goed opletten wat je met je munten doet. Ook is het belangrijk dat je het doet met geld dat je kan missen. Veel mensen sluiten namelijk een lening aan om te gaan beginnen met het handelen van crypto. Dit is vaak al een slecht teken. Doe dit dus ook niet. Doe het echt met geld wat je kan missen. Want als je verlies maak op het geleende geld moet je straks nog meer terugbetalen dan dat je al moest. Speel desnoods anders eerst met een klein bedrag van €100 euro. Je loopt hiermee niet te veel risico. Hou daarnaast ook goed het nieuws in de gaten. Dit kan met wat video’s erbij een half uurtje duren van je dat.

Het doel van iedereen

Crypto’s zijn eigenlijk niets meer en niets minder dan een digitale munt. Je kan namelijk ook niet zien wat je koopt. Het enige wat je ziet is een bepaalde waarde dat staat op je portfolio. Of terwijl portemonnee. Hier staat in hoeveel munten je hebt en hoeveel die munten waard zijn. Doordat er weer veel mensen over beginnen te praten stappen veel nieuwe mensen in. Ze hopen snel geld te maken en steeds meer winst maken. Dat is uiteraard ook het doel van iedereen. Maar waarom zou je z’n munt kopen? Dit is heel simpel gezegd om snel proberen geld te verdienen