Wil je niet langer wachten op de wanbetaler, in deze de klant die de openstaande factuur maar niet betaald, dan kun je een incassobureau inschakelen om je rekeningen sneller betaald te krijgen zonder dat dit ten koste gaat van de relatie met je klant. De meeste incassobureaus werken op basis van een no-cure-no-pay mechanisme. Het uitgangspunt van dit principe is dat indien een incassobureau er niet in slaagt om gelden te innen van je debiteuren, je niet hoeft te betalen voor de diensten.

Wat doet een incassobureau Amersfoort?

Een incassobureau helpt bij het incasseren van facturen. Ze sturen een herinnering naar de klant als deze niet aan een betaling voldoet binnen de betalingstermijn. Als ondanks de herinnering de factuur open blijft staan, wordt er dan contact opgenomen en dan incasso-advies gegeven. Verder kan je op een professionele manier op weg geholpen worden met je debiteurenbeheer waarbij je onbetaalde debiteuren scherp in het vizier krijgt. Dit proces kan voor je opgezet worden waardoor het debiteurenbeheer beter, sneller en goedkoper verloopt. Kortom zorgt een incassobureau ervoor dat klanten op tijd hun betalingen voldoen.

Een incassobureau inschakelen: wanneer doe je dat?

Als je klant zijn rekening niet betaald, kun je de hulp van een incassobureau inroepen om voor de invordering van de schuld te zorgen. Dit brengt verschillende voordelen met zich mee namelijk:

– Snelle afhandeling inzake vorderingen van openstaande facturen.

– Klanten die hun schulden stipt aflossen.

– Behoud van goede klantrelatie.

– Juridische geschillen worden voorkomen.

– Je kunt je dan richten op de groei van het bedrijf

Kosten van een incassobureau

De kosten voor het inschakelen van een incassobureau zijn afhankelijk van de diensten die je afneemt. Een intake gesprek kan een helder beeld scheppen over de diensten die goed bij je organisatie aansluiten. Maar zeker niet uit het oog te verliezen is de no cure no pay principe. Als je gebruik maakt van incassodiensten, helpt dit je snel en duidelijk op weg zodat je de factuur krijgt waar je recht op hebt. De kosten worden volledig verhaald op de debiteur. Bij het contact maken met incassobureau Amersfoort hoef je geen offertes op te vragen want er wordt gewerkt op no cure no pay basis. Dat wil zeggen dat als er geen succes geboekt wordt dat je dan niets hoeft te betalen. Op deze manier loopt je geen risico en kunt je gratis proeven van hun incassobureau.