Een incassobureau kan je inhuren voor incassozaken, maar ook voor je debiteurenbeheer. Het is erg fijn dat je alles aan een gespecialiseerd bedrijf kan uitbesteden. Dit brengt vele voordelen met zich mee en je hoeft niet meer te schakelen tussen verschillende partijen om alles te regelen met betrekking tot je debiteuren. Het uitbesteden van je debiteurenbeheer is iets waar je misschien in eerste instantie niet gelijk aan hebt gedacht. Het is belangrijk dat je debiteurenbeheer goed en efficiënt uitgevoerd wordt. Hierdoor worden je openstaande facturen sneller binnen de gestelde termijn betaald. Veel ondernemers vinden het niet prettig om een strikt debiteurenbeheer uit te voeren doordat ze bang zijn om hun goede relatie met de klant op het spel te zetten.

De voordelen van een goed debiteurenbeheer

Een goed debiteurenbeheer efficiënt uitvoeren brengt vele voordelen met zich mee. Door je debiteurenbeheer goed uit te voeren zullen je klanten sneller gaan betalen, je cashflow verbeteren en een hogere klanttevredenheid bereikt worden. Een goede voorbereiding van je debiteurenbeheer is erg belangrijk en een incassobureau kan je hierbij ondersteunen. 

Feedback op je huidige debiteurenbeheer

Om te beginnen zal gekeken worden naar je huidige processen. Dit betekent dat er gekeken zal worden hoe deze zijn ingericht en waar er mogelijke risico’s schuilen. Nadat dit bekeken is zal je een professionele, kritische en nuchtere feedback terug kunnen verwachten. Het fijne is dat als je facturen eenmaal sneller betaald wordt dat je de ruimte hebt om je ambities voor je onderneming na te streven. Als de facturen namelijk te lang openstaan dan is het mogelijk dat er onvoldoende geld beschikbaar is om deze ambities waar te maken en dat is natuurlijk zonde.

Waarom besteed je je debiteurenbeheer uit aan een incassobureau

Door je debiteurenbeheer uit te besteden aan een incassobureau weet je zeker dat je al je zaken met betrekking tot je debiteuren onder een dak hebt ondergebracht. Hierdoor hoef je niet meer te schakelen tussen partijen als er bijvoorbeeld een incassozaak gestart moet worden. Een groot voordeel van het uitbesteden van je debiteurenbeheer is ook dat dit je onderneming direct meer tijd oplevert. Je hoeft niet maandelijks veel tijd, middelen en personeel in te zetten om zich bezig te houden met je debiteuren. 

Hoeveel kost een incassobureau

Een incassobureau vraagt een vast bedrag per maand en zo heb je een transparant overzicht van de kosten die je maandelijks kwijt bent. Een ander voordeel is dat een incassobureau een kredietrapport van een potentiële klant voor je kan opstellen. Hierdoor kan je gemakkelijk kredietbeslissingen nemen, de financiële kracht van een onderneming te analyseren en commerciële mogelijkheden te ontdekken. Met een uitgebreid rapport kan je sneller een zakelijke beslissing nemen. 

Ook voor al je andere incassozaken een goede keuze

Als je dan toch de pech hebt dat een debiteur ondanks een goed debiteurenbeheer niet heeft betaald dan kan het incassobureau deze debiteur direct doorzetten naar de incassoafdeling. Deze hebben de juiste expertise in huis om te zorgen dat je debiteur uiteindelijk alsnog zijn factuur voldoet. Als dit niet het geval is dan kunnen ze je ook bijstaan met het zetten van juridische stappen.