Wanneer je ondernemer bent is de kans groot dat je op verschillende locaties bedragen moet accepteren. Een mobiele pinautomaat is praktisch en onmisbaar. Het ene mobiele pinapparaat is de andere niet. Er zijn verschillende variaties te verkrijgen. Het is dus niet makkelijk om een keuze te maken tussen de vele pinapparaat die ook nog eens aansluit op jouw wensen en voorkeuren. Het is belangrijk om op een aantal punten te letten wanneer je er een gaat aanschaffen

Een mobiel pinapparaat die doorgaans werkt op wifi of het mobiele netwerk is handig. Het apparaat werkt dus niet meer op een vaste verbinding. Het is dus handig om te weten of er een mobiel netwerk of wifi verbinding aanwezig is. Je wilt niet dat klanten niet kunnen betalen. Je mag ervan uitgaan dat wanneer je bereik hebt met je mobiel, je mobiele pinapparaat ook werkt. De keuze hangt natuurlijk ook af van het aantal betalingen dat je verwacht te gaan verwerken. Het is ook belangrijk om rekening te houden met het gebruik. Gebruik je het apparaat dagelijks, wekelijks of maandelijks. Het hangt natuurlijk ook af van de grootte van betalingen. Hoe meer betalingen hoe minder je ervoor betaalt natuurlijk. Als je grote transacties hebt dan is het misschien handig om met het percentage van het transactiebedrag te rekenen. Het is wel handig om vooraf uit te rekenen wat dit je gaat kosten want het is uiteindelijk wel de bedoeling dat contactloos betalen natuurlijk wel loont.

Mobiele betaalsystemen

Mobiele betaalsystemen hebben verschillende aanbieders. Het is net zoals het pinapparaat zelf want ze zijn er in verschillende soorten en maten. De ene aanbieder biedt veel meer service dan de ander. Het ligt er ook maar net aan wat jij wilt en zoekt als klant. Het is soms best lastig om een zogenoemd servicecontract af te sluiten. Wanneer je pinautomaat ermee stopt dan kan je in ieder geval bij de leverancier terecht, waarbij een omruilservice erg handig kan zijn in zo’n geval. Je ontvangt dan een vervangend apparaat wanneer jouw eigen gekochte uitvoering het af laat weten. Google en Apple Pay zijn handige betaalmethoden wanneer je echt niet meer zonder transacties kunt. Bepaal welke
additionele diensten voor jou van nut kunnen zijn. Je hoeft natuurlijk geen apparaat te kopen, je kan er natuurlijk ook een huren. Het kopen van een pinautomaat kopen is in wezen altijd goedkoper. Wanneer je van plan bent om je toestel veel te gaan gebruiken zeker. Je kan dan bijvoorbeeld gaan voor een exemplaar die kan printen of een die speciaal ontworpen is voor onderweg. Wanneer dit om financiële redenen niet aan de orde is kan je in ieder geval een apparaat huren. Je zit dan in ieder geval niet aan een langdurig contract vast en je kunt op een later tijdstip altijd nog kijken of je een eventuele koop ziet zitten.